Mellemøstlige oksefrikadeller med kikærter
Mad

Mellemøstlige oksefrikadeller med kikærter

7. marts 2022
Af: Helle Rosenkrantz
Denne uges hverdagsopskrifter byder på lækre retter med frikadeller fra alverdens lande. Her får du opskriftern på mellemøstlige oksefrikadeller med kikærter
2 personer

DET SKAL DU BRUGE

  • 600 g hakket oksekød
  • 1 dåse kikærter
  • 1 tsk. spidskommen
  • 1 spsk. tomatpuré
  • 1 æg
  • salt og friskkværnet peber
  • 2 spsk. frisk mynte
  • olie til stegning

TABOULEH

  • 250 g bulgur
  • 1 rødløg
  • 200 g tomater
  • 1 agurk
  • 1 bundt bredbladet persille
  • saft af 1 citron
  • 4 spsk. olivenolie
  • salt og friskkværnet peber
  • 100 g feta
  • 1 bundt frisk mynte

Opskrift - sådan laver du mellemøstlige oksefrikadeller med kikærter

1. Rør oksekød, afdryppede kik ærter, spidskommen, tomatpuré og æg sammen til en ensartet fars. Krydr med salt og peber, og rør finthakket mynte i. Form farsen til aflange frikadeller, og steg dem i olie på en pande i 5-6 minutter på hver side. Stik evt. træspyd igennem frikadellerne, når de er stegt.

2. Tabouleh: Kog bulgur efter anvisning på pakken. Hæld vandet fra, og afkøl med rindende koldt vand i en sigte. Skær løg, tomater og agurk i små tern, og vend dem sammen med den kogte bulgur. Skyl persillen, og hak den fint.

3. Rør persille, citronsaft og olivenolie i bulgursalaten. Krydr med salt og peber. Drys smuldret feta over salaten, og pynt rundhåndet med mynteblade.

UGENS ANDRE OPSKRIFTER

Indiske lammefrikadeller med spinat og raita - Få opskriften her

Vietnamesiske kyllingefrikadeller - Få opskriften her

Læs også